Pro(-)scris old

februarie 5, 2007

Muzica rock in bisericile anglicane

Filed under: Uncategorized — Liviu @ 10:52 am
Tags:

Biserica anglicana continua cu hotarare drumul care o indeparteaza de traditia crestina si de adevarul credintei. Homosexualitatea este tolerata, femeile au putut obtine functii clericale, cununia religioasa a fost identificata ca una dintre cauzele violentei domestice. La acest sir de abateri de la dogmele crestinismului traditional, a aparut o noua dovada a ereziei anglicane.

Pentru a atrage enoriasii la slujbe, preotii din Marea Britanie au anuntat ca vor folsi in biserici cantecele formatiei rock irlandeze U2. O trupa va canta live preluari dupa aceasta, in locul imnurilor religioase, precum Mysterious Ways si Beautiful Day. Acest gen de “slujba” este organizat in Statele Unite ale Americii inca din anul 2005.

Credinciosii vor avea proiectate versurile pe un ecran special, pentru a putea canta si ei. Pentru a face atmosfera si mai destinsa, se vor folosi efecte luminoase care vor pulsa pe ritmul muzicii. Bancile din lemn vor fi si ele indepartate pentru ca enoriasii sa poata dansa in voie. Ne intrebam numai unde mai ramane loc pentru sacru, solemnitate si pentru aura de mister care ar trebui sa caracterizeze un loc sfant?

Prima astfel de “slujba” din Anglia este programata pentru luna mai a acestui an si va avea loc in parohia St.Swithin’s din orasul englez Lincoln. Tema centrala va fi combaterea saraciei din tarile slab dezvoltate, campanie in care este implicat si solistul Bono de la U2. (R.S. – Novopress Romania)

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.